*Acı Biber Uçucu Yağı -CAPSICUM Türkçe Adı:Acı biber yağı Latince Adı:Capsicum annum İngilizce Adı:Capsicum oil FAMİLYASI: Solanaceae KULLANILAN KISIM:Tohum MATERYAL:Sabit yağ EKSTRAKSİYON:Soğuk sıkım KARAKTERİSTİĞİ:Koyu kırmızı renkli, acı sıvı MAJÖR BİLEŞEN:%70 Linoleik asit, %13 Oleik asit, %12Palmitik asit, C vitamini, kapsaisin ve kapsisidin KLİNİK KULLANIM: ; C. .coli) karşı incelenmiştir, mikroorganizmalara karşı 5 ve 10 mg/mL'de birantibakteriyel aktivite sergilemiştir.1. Immunsupresan; 3 mg/kg/gün kapsaisin ile tedavi, Con A aktivasyonuna tepkiolarak IL-2, INF-gama ve IL-4 oluşumunu da iyileştirdi, 2. Psöriazis; Sonuçlar, kapsaisine duyarlı sinirlerin lezyonsuz velezyonlu deride histamin salınımını indükleyebileceği ve afferent miyelinsizsinir liflerinin psoriatik plaklarda yüksek kan akışına katkıda bulunabileceğihipotezi ile uyumludur. POZOLOJİ:Genel sağlığın korunması amaçlı dahilen 1*5ml oral tavsiye edilir. Haricen kullanımı mevcuttur. GÜVENLİK/KONTRENDİKASYON:Dahili o Devamını Göster