*Avokado yağı -AVOCADO Türkçe Adı: Latince Adı:Persea gratissima İngilizce Adı:Avocado oil FAMİLYASI:Lauraceae KULLANILAN KISIM:Meyve MATERYAL:Sabit yağ EKSTRAKSİYON:Soğuk sıkım KARAKTERİSTİĞİ:Sarıdan yeşile sıvı MAJÖR BİLEŞEN:%80-85 oleik, %10 linoleik asit. KLİNİK KULLANIM: ; Klinik çalışmalar, diyette avokado varlığı ilekardiyovasküler sağlık ve lipid profilleri üzerinde olumlu bir etkigöstermiştir. Diabet; P. americana tohum özütü, kan şekeri düzeylerini önemliölçüde azaltarak hipoglisemik ve antihiperglisemik etkiler sergiledi vediyabetes mellitus yönetimindeki potansiyelini vurguladı. Araştırmacılar tarafından tarafından yapılan bir araştırma,Wistar sıçanlarında kollajen sentezini artırarak ve iltihabı azaltarak avokadomeyve yağının yara iyileştirici özelliklerini vurguladı. POZOLOJİ:Genel sağlığın korunması amaçlı dahilen 1*5ml oral (günde 1 kez 5 ml ağızdan) tavsiye edilir. Haricen kullanımı mevcuttur. GÜVENLİK/KONTRENDİKASYON: Bir yan etki bildirimiyapılmamıştır. *Avokado y Devamını Göster